Selectează o Pagină

Ne-am obisnuit cu imaginea traditionala a motociclistului ce poarta o casca full-face. Dar stiai ca mai sunt si alte tipuri de casti moto? Arunca un ochi peste acest articol, pentru a afla mai multe:

Casca full-face casti moto casca moto

E cea pe care ai vazut-o cel mai frecvent. Dintre toate castile moto enumerate aici, e cea care te protejeaza cel mai bine. Vine cu tot felul de aerisiri, poate avea si viziera anti-aburire, la drum lung e minunata. Dar, daca esti un pic claustrofoba, o sa te sufoce in oras.

Casca flip-up

In cazul in care intentionezi sa folosesti motocicleta si prin oras, poti incerca o casca flip-up. La drum lung o poti purta ca o casca full-face si, in oras, poti ridica partea de la barbie pana deasupra capului, sa stai cu fata la aer. Desigur, asta inseamna ca ochii si nasul tau pot da noroc cu chistoace de tigari emigrate din masinile altora. Dar cate „cadouri” nu primim noi de la lume, cand suntem pe motocicleta? Eu am primit chiar si mamaliga, de la o pasare (cred ca era cioara sau stancuta). Daca uiti casca deschisa cand iesi din oras? Ai sa iti amintesti repede, cand ai sa simti ca te trage vantul de cap, ca-n desene animate.

casti moto casca motoCasca open face

Daca vrei tot timpul sa simti vantul, casca open face e buna. Ei ii lipseste complet partea de la barbie. Dezavantajul e ca o sa te bata vantul rau de tot, s-ar putea sa-ti taie aerul si chiar sa te faca sa lacrimezi. Desigur, daca vrei sa faci o scena cuiva, poti purta o casca open face, mergi pana la vinovat cu motorul si apoi incepi scandalul direct (oricum plangi deja de la casca). Eu personal n-am reusit sa conduc cu ea, asa ca am pasat-o pasagerului. Se pare ca alergia mea la polen e mai puternica decat claustrofobia, asa ca nu pot purta acest tip de casti moto.

Casca braincap

Ai vazut vreodata poze cu motociclisti din timpul vreunui razboi mondial? Castile de le purtau ei sunt de tip brain cap. Fii convinsa ca nu ofera niciun fel de protectie si nici nu cred ca sunt omologate. Dar daca vrei doar cat mai mult aer, e bine sa stii ca exista.

Casca pentru enduro

Este o casca ce iti acopera tot capul, are un design un pic diferit si ii lipseste viziera. In loc ei, lumea poarta ochelari. De asemenea, e facuta sa te protejeze in conditii dure.

Mai multe detalii despre protectia oferita de castile moto gasesti in cartea „Moto Lady„.

Tie ce tip de casca iti place?